Předseda vlády ČR se počátkem března setkal s presidentem USA Donaldem Trumpem. Media se živě zajímala o dar, který mu přinesl, o garderobu manželek a samotný Babiš pak komentoval i obsah rozhovoru s Trumpem. Něco podstatného jim však uniklo a my to nyní napravíme.

Andrej Babiš projednával s Trumpem řadu otázek z oblasti ekonomické spolupráce, ale zejména řešili problematiku bezpečnosti a otázky humanitární sféry. Donald Trump nalezl v Andreji Babišovi takzvaně svého člověka  a rozhodl se, že jej prohlásí presidentem ČR, a to zejména s ohledem na celonárodní odpor pokrokových sil proti kontroverznímu Miloši Zemanovi, jehož mandát značná část společnosti neuznává, jakož ani výsledky voleb. Tuto rok trvající krizi se prezident USA rozhodl vyřešit a jmenoval proto  Jerry Browna pověřencem pro otázky České republiky. Jmenovaný poté dostal příslušné instrukce k dopravení humanitární pomoci do krizí sužované země.

Dva dny nato obdržel Andrej Babiš tento milý dopis:

Vaše Excelence,

dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji poblahopřál k Vaší odvaze převzít v souladu s českou ústavou odpovědnost za český národ a dovést ho ke svobodným a demokratickým volbám. Přeji Vám mnoho štěstí ve Vašem úsilí a pevně věřím, že Vaše snaha bude úspěšná. 

Rád bych využil této příležitosti a pozval Vás k návštěvě Venezuely. Venezuela si v tomto roce připomene dvacáté výročí revoluce a doufám, že i Vaší zemi se po 30 letech úspěšně podaří přechod k liberální demokracii . Věřím, že brzy dojde k posílení vzájemných vztahů mezi našimi zeměmi.  

S úctou 
Juan Guaidó
prezident Venezuely

Vlády okolních zemí právě projednávají uznání Andreje Babiše prozatimním presidentem ČR.